Pánve v současnosti naleznete v mnoha provedeních, přičemž nejvíce se od sebe odlišují
svojí hloubkou. Od toho, jakou si zvolíte, se odvíjí také to, co v ní můžete připravovat. Zpravidla si vybíráte:
- Mělké pánve – díky tomu, že tento typ pánví není příliš hluboký, je jako stvořený pro palačinky či lívance. Velmi dobře se s ním pracuje a jelikož není příliš těžký, usnadňuje celou manipulaci.
- Středně hluboké pánve – jde o univerzální provedení vhodné pro opékání masa, grilování zeleniny nebo přípravu jídla s minimem omáčky. Pánev je obvykle masivnější a o něco těžší než mělká. Stále se s ní však pracuje příjemně a dobře.
- Hluboké pánve – výborné pro přípravu jídla se spoustou omáčky, samotných omáček nebo jiných tekutých pokrmů. Jelikož pánev je hluboká a masivní, pracuje se s ní obtížněji, ale stále je komfortní na používání. Zpravidla kombinuje i poklici.
Kromě klasických pánví můžete následně objevit i
provedení bez charakteristické dlouhé rukojeti, která jsou určena k servírování pokrmů. Obvykle mají dvě větší uši, za které se snadno přesouvají z místa na místo. Nechybí jim ani poklice udržující jídlo v teple.