Nehledě na to, k jaké kuchyni inklinujete nebo co vám víc chutná, v kuchyni byste měli mít
dva typy základního příslušenství, a to:
- Hrnce – kromě univerzálního velkého hrnce se vám bude hodit i menší hrnec pro přípravu jedné nebo dvou porcí jídla, rendlík a kastrol. Ze speciálních typů hrnců si můžete vybrat například tlakový hrnec, případně velký a vysoký hrnec vhodný pro zavařování nebo vaření jídla pro velkou rodinu.
- Pánve – klasickou pánev zužitkujete k opékání a grilování masa. Následně budete potřebovat také mělkou pánev na pečení palačinek a hlubokou wok pro přípravu jídel s omáčkou.
Hrnce i pánve nakupujete
samostatně nebo v sadě. Platí, že souprava je výborná pro ty, kteří ještě žádné hrnce a pánve nemají. Jednotlivý nákup je jako stvořený pro ty, kteří již nějaké výrobky vlastní, případně jim nesedí složení soupravy. Následně nezapomínejte ani na klíčové
příslušenství. Jsou jím poklice, které zužitkujete během vaření v hrncích i v pánvích. Skvěle poslouží zejména při dušení nebo vaření pod tlakem.