Poklice splňují
několik důležitých funkcí. Kromě toho, že slouží k tomu, aby vám pomohli při vaření, jsou skvělé i v situacích, kdy chcete, aby si pokrm udržel déle svoji teplotu. Následně není třeba zapomínat ani na to, že poklice se starají o to, aby jídlo zůstalo v bezpečí a nedostal se do něj například hmyz. Když hrnec přikryjete poklicí, pokrm snadno uskladníte v chladničce nebo na jiném chladném místě. Při nákupu příslušenství do kuchyně se setkáte se dvěma řešeními:
- Klasické poklice – jedná se o běžné poklice, které se využívají při vaření nebo skladování jídel. Mohou být průhledné nebo neprůhledné. Jsou vyrobeny z různých materiálů, přičemž rukojeť by měla být z plastu nebo dřeva, abyste ji mohli vždy bezpečně chytit.
- Víko – spolu s pokličkami si můžete pořídit i praktické víko vhodné na obědáře nebo nádoby určené pro přenos jídla. Zpravidla disponuje speciálním těsněním, aby se vám v kabelce nevylila omáčka nebo jiná tekutina. Víka najdete v různých velikostech a mnohé použijete i na velké mísy.
Poklice nebo víka vybírejte na základě velikosti
hrnců nebo
mís, na které je chcete používat. Budete mít tak jistotu, že dobře sednou a splní si svůj úkol.