Barové a zvýšené stoly mají dnes
tisíce různých provedení. To znamená, že v kuchyni nemusí být jen doplňkem. Vše se odvíjí od toho, jaký typ zvolíte:
- menší model – zpravidla jde o kulaté nebo hranaté barové stoly, někdy nazývané také stand-by stoly. Důvod tohoto názvu je poměrně jasný. Neslouží k tomu, abyste při nich seděli dlouhé hodiny. Obvykle se ani nekombinují s židlemi. Měli byste se k nim jen v rychlosti postavit, něco sníst a následně pokračovat v práci dál,
- masivní a velké modely – tyto kousky mohou splňovat úlohu hlavního jídelního stolu. Jsou větších rozměrů a lze k nim sladit vyšší barové židle. Poskytují více místa k sezení a odkládání talířů či sklenic.
Volba typu stolu by měla být dobře promyšlená. Zaměřte se nejen na design, ale také na
celkové rozměry. Příliš velký stůl zabírá místo a vadí při procházení. Hodí se spíše do velkých domácností, kde nezanikne a přiláká pohledy. Nezapomeňte ani na samotnou výšku. Ta je klíčová, pokud jste si už stihli pořídit židle.