cz-blog-ohnivy-paradajkovy-dzem-img

 



Ohnivý rajčatový džem


Během teplých a slunečních dnů v posledních týdnech se v našich zahradách velmi dobře dařilo ovoci a zelenině.

Dnes ze zahrádky využijeme rajčata. Ale co s nimi? Různé saláty, rajčata s mozzarellou nebo lečo už známe. Řekla jsem si, že je třeba udělat něco jinak, ​​něco zajímavějšího a dlouhodobějšího. Rozhodla jsem se vyzkoušet rajčatový džem s cibulí a bazalkou. Je skvělý také ke grilování, nebo jej můžeme použít jen tak – jako pomazánku na pečivo. A v kombinaci se sýrem … vynikající


Co budeme potřebovat:


✓ 1 svazek bazalky

✓ 1-2 chilli papričky

✓ 500 g želírovacího cukru v poměru 2:1

✓ 50 ml olivového oleje

✓ 1 lžičku soli

✓ 1 kg rajčat

✓ 2 měnší cibule

✓ koření


 

cz-blog-ohnivy-paradajkovy-dzem-img1

 

 

Výroba džemu:

 

Nejprve oloupeme cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Osmahneme na pánvi v malém množství oleje. Mezitím nakrájíme omyté rajčata a přidáme nakrájené chilli papričky, sůl, pepř a želírovací cukr k cibuli a přivedeme k varu.

 

 

cz-blog-ohnivy-paradajkovy-dzem-img2

 


Necháme vařit asi 10 minut, přidáme olivový olej a nakrájenou bazalku. Několik minut povaříme a vylijeme do čistých sklenic. Pečlivě uzavřeme a uschováme na chladné místo.


 

 

cz-blog-ohnivy-paradajkovy-dzem-img3

 

 

Takto si můžeme vychutnat ohnivě sladkou chuť léta v zimě!

 

Vyzkoušejte to!