
Veganské banánové cookies
Dnes si vyzkoušíme něco jiného. Místo živočišných produktů (vejce, mléko a mléčná čokoláda) použijeme banán, kokos a tmavou čokoládu. Naše banánové cookies jsou opravdu rychlé a jednoduché na přípravu, navíc chutnají opravdu skvěle!
Co všechno budeme potřebovat:
- ¾ šálku celozrnné mouky
- ½ šálku ovesných vloček
- ½ balíčku prášku do pečiva
- trochu soli
- 1-2 lžíce roztaveného kokosového oleje
- 1-2 banány (v závislosti na velikosti)
- ¼ šálku hnědého cukru
- vanilku (strouhanou) šálky
- ½ šálku čokoládových lupínků nebo nastrouhané tmavé čokolády (bez mléka)

Příprava:
Nejprve si předehřejeme troubu na 150 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Poté si připravíme dvě misky (velkou a střední). Ve velké smícháme mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, čokoládové lupínky a sůl.
Ve středně velké misce vidličkou rozpracujeme banány na kaši. Následně přidáme roztavený kokosový olej, cukr a vanilku. Vše dobře promícháme.
Ve středně velké misce vidličkou rozpracujeme banány na kaši. Následně přidáme roztavený kokosový olej, cukr a vanilku. Vše dobře promícháme.
Nyní směs ze středně velké misky přidáme do velké misky a vše se opět smísí. Pomocí dvou velkých lžic vytvarujeme naše cookies a ukládáme na plech.
V závislosti na tom, jak moc hnědé a křupavé koláčky chceme mít, pečeme při teplotě 150 °C po dobu asi 30 minut.
Po vystydnutí si je vychutnáme nejlépe se sklenicí sójového mléka.
V závislosti na tom, jak moc hnědé a křupavé koláčky chceme mít, pečeme při teplotě 150 °C po dobu asi 30 minut.
Po vystydnutí si je vychutnáme nejlépe se sklenicí sójového mléka.
Vyzkoušejte to!