recept na valentýnský francouzský toast

Valentýnský „Francouzský toast“

Svátek sv. Valentýna oslavují lidé každý rok po celém světě. Vybrat správný valentýnský dárek může být věda, ale netřeba si z toho dělat těžkou hlavu. Milovaného či milovanou můžete potěšit i maličkostmi, o to více, pokud vzniknou vaší šikovností a snahou. Jak se říká v jednoduchosti je krása.

V tomto případě vám budou stačit základní kuchařské dovednosti, protože tento recept zvládne opravdu každý. „French toast“ má za sebou dlouhou historii a ve skutečnosti není originálním receptem Francouzů. V různých zemích ho najdete pod jinými názvy a můžete ho připravit hned na několik způsobů. Jedním z nich jsou i tyto plněné rolky, kterými si získáte srdce každého, kdo je ochutná. Pak se sladké francouzské toasty stanou součástí vašich snídaně nejen na Valentýna. Tak pojďme na to.

Co budeme potřebovat:

  • 10 toastů
  • 1 dcl kokosového mléka v láhvi (může být i tradiční kravské mléko)
  • 1 vejce
  • lískově ořechový krém / ořechové máslo
  • jahody
  • hrubý plátek másla
  • 20 g (1 balík) karamelového třtinového cukru

Postup přípravy:

Odkrojíme suché okraje toastů. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Ze dvou jahod si vykrojíme srdíčka na ozdobu.

Vezmeme první toast, rozválíme ho, potřeme lískově ořechovým krémem / ořechovým máslem, posypeme nakrájenými jahodami a zavineme ho do podoby rolky. Tento postup zopakujeme u všech toustů.
Následně v míse rozbijeme vejce, přilijeme kokosové mléko a ručně rozšleháme. Na rozehřátou pánev položíme plátek másla a necháme ho roztát.

Zavinuté toasty obalíme v připraveném mléce s vejcem a poklademe na pánev. Toasty postupně ze všech stran opečeme, dokud nezhnědnou.
Teplé opečené rolky obalíme v karamelovém třtinovém cukru, posypeme zbytkem jahod a můžeme vychutnávat. Podáváme ještě teplé.
recept na francouzský toast
recept na francouzský toast

Vybrali jsme pro vás:

Přeskočit úsek