
Recept na nepečené müsli tyčinky
Mnozí z nás to znají – nemáme čas (nebo si neumíme udělat čas) na snídani! Jestli je to tak, vezměte si je s sebou na cestu do práce nebo do školy! Mám pro vás rychlý recept na cereální tyčinky bez pečení, které si zvládnete připravit snadno i sami.
Tak určitě, nějaké müsli tyčinky si můžeme nakoupit i v supermarketech, ale nikdy nevíte, co skutečně obsahují. Kromě přebytku cukru jsou v nich často různé nevhodné oleje a zvýrazňovače chutí.
Ale nyní zpět k domácí výrobě…
Tak určitě, nějaké müsli tyčinky si můžeme nakoupit i v supermarketech, ale nikdy nevíte, co skutečně obsahují. Kromě přebytku cukru jsou v nich často různé nevhodné oleje a zvýrazňovače chutí.
Ale nyní zpět k domácí výrobě…
Co budeme potřebovat na přípravu domácích müsli tyčinek:
- pufované jáhly, quinou nebo amarant
- ½ šálku sušených borůvek
- ½ šálku sušených brusinek
- ½ šálku rozinek
- ½ šálku kokosových hoblin
- ½ šálku konopných semen
- ½ šálku chia semen
- ½ šálku slunečnicových semen
- ½ šálku dýňových semen
- ½ šálku arašídového másla
- ½ šálku medu
- ¼ šálku třtinového cukru
- 4 lžičky másla

Postup přípravy:
Arašídové máslo vložíme do hrnce spolu s máslem, medem a třtinovým cukrem. Vše pomalu za stálého míchání ohříváme (směs se nesmí se začít vařit, hrozí spálení). Mezitím si do velké mísy připravíme všechny „suché“ přísady.

Když je masa z arašídového másla v hrnci měkká a cukr roztavený, přidáme ji do mísy se suchými přísadami. Vše dobře promícháme, až vznikne kompaktní masa. Směs poté nalijeme do plechu na pečení (25 x 25 cm), který předtím potřeme malým množstvím másla. Necháme odstát, dokud nám „těsto“ nevychladne. Po ztuhnutí vyjmeme z formy a rozřízneme na jednotlivé tyčinky.
A snídaně je připravená!
A snídaně je připravená!

Vyzkoušejte to!