
Nepečené karamelovo - kokosové makrónky
Jelikož jsem velkým fanouškem jednoduchých a rychlých receptů, a nejen při vaření, ale i při pečení, z následujícího receptu jsem úplně nadšená.
Karamelovo - kokosové makrónky jsem za posledních pár týdnů připravovala 5-krát, protože nejenže se dělají super rychle, ale i skutečně výborně chutnají. Takže si umíte představit, jak rychle byly vždy pryč.
Karamelovo - kokosové makrónky jsem za posledních pár týdnů připravovala 5-krát, protože nejenže se dělají super rychle, ale i skutečně výborně chutnají. Takže si umíte představit, jak rychle byly vždy pryč.
Co budeme potřebovat:
- 1 balení smetanových karamelek (400 g)
- 1-2 balení strouhaného kokosu
- 50 g másla
- 3-4 lžíce mléka
- čokoládovou polevu
- trochu hrubozrnné mořské soli
- trochu vanilkového aroma
- naběračku na zmrzlinu

Příprava:
Jako první si v mléku na mírném ohni a za stálého míchání rozpustíme smetanové karamelky spolu s máslem a vanilkovým aroma. Když se všechny karamelky dokonale rozpustí, přidáme do teplé karamelové směsi strouhaný kokos.


Zmírníme oheň a postupně vmícháme tolik kokosu, dokud nám nevznikne dost tuhá hmota.


Z teplé hmoty pomocí naběračky na zmrzlinu formujeme kopečky, které ukládáme například na plech vyložený papírem na pečení. Jelikož tyto makrónky se nepečou, necháme je jen vychladnout.


Vychladlé karamelovo - kokosové makrónky potom namáčíme do čokoládové polevy a ozdobíme.
Pro ozvláštnění chutě můžete makrónky posypat několika zrníčky hrubozrnné soli.
Pro ozvláštnění chutě můžete makrónky posypat několika zrníčky hrubozrnné soli.

Tak, a další nadílka vánočních koláčků je „upečená“.
Vyzkoušejte to!
Vyzkoušejte to!