
Grilovaný losos v ananasovém kabátě
Počasí se nám pomalu začíná zlepšovat, a proto se už můžeme těšit na zahradní grilování, bez kterého si většina z nás pořádně léto ani neumí představit. Pro ty, kteří chtějí kromě tradiční klobásky či hermelínu vyzkoušet i něco jiného, tady dnes máme lehce exotický recept na rybu (v našem případě lososa) v ananasovém kabátě, kterou si pěkně ugrilujeme.
Kdo nemá rád ryby, může do kabátu klidně obléknout i kuře :)
Kdo nemá rád ryby, může do kabátu klidně obléknout i kuře :)
Co budeme potřebovat:
(pro 2 osoby)
- cca 500 g lososa (případně jiné ryby nebo kuřecího masa)
- ananas
- provázek na pečení / kuchyňskou nit
- sůl a pepř
- zeleninu na přílohu

Postup přípravy:
Začneme tím, že z ananasu odstraníme spodní část a listy. Pak odřízneme tlustší, asi 4-5 cm plátky (i se slupkou). Vzniklé plátky (misky) nám při grilování namarinují rybu nebo maso a dodají jim příjemnou sladkou a uzenou chuť.
Lososa či kuře si nakrájíme na přiměřeně velké kousky, osolíme, opepříme a vložíme mezi 2 pláty ananasu. Aby nám vše během grilování drželo pohromadě, pevně to celé převážeme provázkem na pečení.
Lososa či kuře si nakrájíme na přiměřeně velké kousky, osolíme, opepříme a vložíme mezi 2 pláty ananasu. Aby nám vše během grilování drželo pohromadě, pevně to celé převážeme provázkem na pečení.
Když máme vše připraveno, můžeme začít s grilováním. Dávejte dobrý pozor, aby se vám nic nepřipálilo. Balíček je z každé strany třeba grilovat asi 15 min (maso vzhledem k ananasovým plátkům potřebuje trochu více času, než obvykle).
Jako přílohu si můžete ugrilovat cuketu, rajčata, papriku, případně jinou zeleninu, kterou máte rádi.
Jako přílohu si můžete ugrilovat cuketu, rajčata, papriku, případně jinou zeleninu, kterou máte rádi.


Když je vše pěkně ugrilované, můžeme servírovat. Předtím, než se do jídla pustíte, nezapomeňte odstranit provázek na pečení!
Rybu a zeleninu servírujeme spolu s nějakým chutným domácím dipem nebo omáčkou.
Dobrou chuť!
Rybu a zeleninu servírujeme spolu s nějakým chutným domácím dipem nebo omáčkou.
Dobrou chuť!
