recept, grilovaný losos v ananasovém kabátě

Grilovaný losos v ananasovém kabátě

Počasí se nám pomalu začíná zlepšovat, a proto se už můžeme těšit na zahradní grilování, bez kterého si většina z nás pořádně léto ani neumí představit. Pro ty, kteří chtějí kromě tradiční klobásky či hermelínu vyzkoušet i něco jiného, tady dnes máme lehce exotický recept na rybu (v našem případě lososa) v ananasovém kabátě, kterou si pěkně ugrilujeme.

Kdo nemá rád ryby, může do kabátu klidně obléknout i kuře :)

Co budeme potřebovat:

(pro 2 osoby)
  • cca 500 g lososa (případně jiné ryby nebo kuřecího masa)
  • ananas
  • provázek na pečení / kuchyňskou nit
  • sůl a pepř
  • zeleninu na přílohu
suroviny na přípravu grilovaného lososa v ananasu

Postup přípravy:

Začneme tím, že z ananasu odstraníme spodní část a listy. Pak odřízneme tlustší, asi 4-5 cm plátky (i se slupkou). Vzniklé plátky (misky) nám při grilování namarinují rybu nebo maso a dodají jim příjemnou sladkou a uzenou chuť.

Lososa či kuře si nakrájíme na přiměřeně velké kousky, osolíme, opepříme a vložíme mezi 2 pláty ananasu. Aby nám vše během grilování drželo pohromadě, pevně to celé převážeme provázkem na pečení.
Když máme vše připraveno, můžeme začít s grilováním. Dávejte dobrý pozor, aby se vám nic nepřipálilo. Balíček je z každé strany třeba grilovat asi 15 min (maso vzhledem k ananasovým plátkům potřebuje trochu více času, než obvykle).

Jako přílohu si můžete ugrilovat cuketu, rajčata, papriku, případně jinou zeleninu, kterou máte rádi.
losos v ananasové kabátě a zelenina na grilu, recept
grilovaný losos v ananasovém kabátě, recept
Když je vše pěkně ugrilované, můžeme servírovat. Předtím, než se do jídla pustíte, nezapomeňte odstranit provázek na pečení!
Rybu a zeleninu servírujeme spolu s nějakým chutným domácím dipem nebo omáčkou.

Dobrou chuť!​
recept na grilovaný losos v ananasovém kabátě
Přeskočit úsek