Avokádový hummus
Ať už na celozrnném chlebu, bagetě nebo sušence, čerstvé pomazánky jsou v současné době velmi populární.
Především hummus pocházející z Orientu je v současné době v chladících regálech v místních supermarketech nepostradatelný. Hummus se vyrábí z čiré cizrny nebo bobu obecního, smíchaného se sezamem, olivovým olejem, citrónovou šťávou a různými kořeními. Nutnost je přidat zejména kmín.
Já jsem vybrala variantu s čerstvými avokády. Ihned jsem to musela vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
- 2 měkké avokáda
- plechovku cizrny
- 4 čajové lžičky olivového oleje
- 1 čajovú lžičku Tahini pasty (rozemletá sezamová semínka)
- šťávu z čerstvé limetky
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
- kmín
- mixér
Postup přípravy:
Vyjměme cizrnu z plechovky, opláchneme a vložíme do mixéru.
Do mixéru přidáme také olivový olej, tahini pastu, česnek a šťávu z čerstvě lisované limetky. Na závěr přidáme dvě oloupaná avokáda a špetku kmínu.
Mixujeme v mixéru po dobu 2 minut, až se nám vytvoří homogenní hmota.
Hotový hummus naservírujeme do misky a podáváme s trochou olivového oleje a bylinkami. Můžeme začít hodovat! Nejen, že lahodně chutná, je také zdravý!
Vyzkoušejte to!