cz-blog-avokadovy-hummus-img

 



Avokádový hummus


Ať už na celozrnném chlebu, bagetě nebo sušence, čerstvé pomazánky jsou v současné době velmi populární. Především hummus pocházející z Orientu je v současné době v chladících regálech v místních supermarketech nepostradatelný. Hummus se vyrábí z čiré cizrny nebo bobu obecního, smíchaného se sezamem, olivovým olejem, citrónovou šťávou a různými kořeními. Nutnost je přidat mletý římský kmín. Já jsem vybrala variantu s čerstvými avokády. Ihned jsem to musela vyzkoušet.


Co budeme potřebovat pro hummus s avokádem:


✓ 2 měkké avokáda

✓ plechovku cizrny

✓ 4 čajové lžičky olivového oleje

✓ 1 čajovú lžičku Tahini pasty (rozemletá sezamová semínka)

✓ šťávu z čerstvé limetky

✓ 2 stroužky česneku

✓ sůl a pepř

✓ kmín

✓ mixér


 

cz-blog-avokadovy-hummus-img1

 


Výroba avokádového Hummusu:


Vyjměme cizrnu z plechovky, opláchneme a vložíme do mixéru.


 

cz-blog-avokadovy-hummus-img2

 


Do mixéru přidáme také olivový olej, tahini pastu, česnek a šťávu z čerstvě lisované limetky. Na závěr přidáme dvě oloupaná avokáda a špetku kmínu.


 

cz-blog-avokadovy-hummus-img3

 


Mixujeme v mixéru po dobu 2 minut, až se nám vytvoří homogenní hmota.


 

cz-blog-avokadovy-hummus-img4

 


Hotový hummus naservírujeme do misky a podáváme s trochou olivového oleje a bylinkami. Můžeme začít hodovat! Nejen, že lahodně chutná, je také zdravý!


Vyzkoušejte to!