cz-blog-tiramisu-ve-skle-img

 



Tiramisu ve skle


A je to tady! Máme tu konec roku a oslavy Silvestra! Hosté jsou pozváni, nápoje se chladí, ale ještě nám k pohoštění chybí jídlo. Obložené mísy, tousty nebo snad jen chipsy? Pro ty, kteří dávají přednost rychlé přípravě jídla a sladkým dezertům, tak tu mám pro ně tu správnou věc! Tiramisu ve sklenici s vaječným likérem je jednoduchý na přípravu, cenově zvládnutelný, vypadá skvěle a chutná opravdu dobře.


Co je potřeba na 2-3 porce:


✓ Asi 15 dlouhých piškotů

✓ 250 g mascarpone

✓ 250 g tvarohu

✓ 2-3 lžíce mléka nebo smetany

✓ 4 lžíce moučkového cukru

✓ 1 lžička vanilkového cukru

✓ 100 ml vaječného koňaku

✓ asi 150 ml studeného espressa

✓ případně 1 lžíce amaretta

✓ kakaový prášek


 

cz-blog-tiramisu-ve-skle-image2

 


Jak připravit tiramisu ve sklenici:


Uvaříme espresso a necháme vychladnout. Piškoty rozdrtíme v rukou na menší kousky a necháme si je připraveny stranou. Pak se může začít výroba krému. V misce rozpracujeme mascarpone s tvarohem. Přimícháme moučkový cukr, vanilkový cukr, mléko nebo smetanu a vymícháme do hladka. Nakonec přidáme vaječný likér .


 

cz-blog-tiramisu-ve-skle-img3

 


V závislosti na velikosti sklenic (já jsem použila sklenice na víno) použijeme 2 až 3 sklenice. Na dno sklenic vysypeme část podrcených piškotů a polijeme je studeným espressem. Pak přidáme lžící vrstvu krému, na ni zase vrstvu piškotů, atd. Vrstvy musí být zakončeny krémem.


 

cz-blog-tiramisu-ve-skle-img4

 


Poháry zakryjeme alobalem a necháme je v lednici až do servírování. Těsně před podáváním každý dezert polijeme vaječným likérem, posypeme kakaovým práškem a můžeme vychutnávat!


Vyzkoušejte to!