orechove-srdiecka-uvodny CZ

 

 

Ořechové srdíčka s karamelem

 

Rádi pečete a chcete zkusit něco nového a neobvyklého?

 

Dnes si ukážeme, jak se dají rychle a snadno upéct skutečně chutné oříškové koláčky s karamelem. Kromě toho, že opravdu výborně chutnají, tak i krásné vypadají. Kdo slaví Valentýna, může se nechat inspirovat, ale tyto srdíčka se samozřejmě hodí na každou příležitost.

Co budeme potřebovat:

(Ingredience na cca 60 ks)

  • 125 g másla
  • 125 g hnědého cukru
  • 375 g mouky
  • 2 žloutky na těsto + 1 žloutek na potření těsta
  • 90 g světlého sirupu (např. Javorový sirup) – může se nahradit medem
  • 25 g tmavého sirupu (např. Agávový sirup) – může se nahradit medem
  • 1 lžička perníkového koření
  • ½ lžičky vanilkového cukru
  • ½ balení kypřícího prášku do pečiva
  • 30 g marcipánu
  • 400 g karamelových bonbónů
  • 8-10 polévkových lžic kondenzovaného mléka
  • 500 g ořechů (dle vlastního výběru)
orechove-srdiecka-suroviny CZ

Příprava:

Ve velké míse smícháme kousky másla spolu s moukou, cukrem, žloutkem, světlým a tmavým sirupem (nebo medem), práškem do pečiva, a perníkovým kořením. Pro lepší chuť můžeme do těsta přidat nastrouhané ořechy. Rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout asi 1 hodinu na chladném místě.


Pracovní desku posypeme trochou mouky, těsto vyválíme a vykrajujeme tenké srdíčka. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 8 minut při 175°C.


Karamelové bonbóny posekáme na malé kousky a za stálého míchání rozpustíme v ohřátém zahuštěném mléce. Přidáme asi polovinu nasekaných ořechů a hmotu natřeme na ještě teplé těsto. Zbývajícími nasekanými ořechy posypeme ještě povrch a vaše karamelové srdíčka jsou dokončeny!

orechove-srdiecka-postup1 CZ
orechove-srdiecka-postup2 CZ
orechove-srdiecka-postup3 CZ
orechove-srdiecka-postup4 CZ

Vyzkoušejte to!