cz-blog-letni-salat-s-granatovym-jablkem-img

 



Letní salát s granátovým jablkem


Léto a salát – to prostě patří k sobě. Zní to nudně? Tak to zkusím znovu: jedná se o čerstvý salát s vydatnou divokou rýží, šťavnatým granátovým jablkem a praženými ořechy smíchanými s avokádem a feta sýrem. Nejen chutné, ale i zdravé a prospěšné pro vaši postavu.


Co budeme potřebovat


(počet pro 2-3 osoby):


✓ 150 g rukoly

✓ 150 g čerstvých špenátových listů

✓ ½ červené cibule

✓ 1 granátové jablko

✓ 150 g vařené divoké rýže

✓ 50 g opékání vlašských ořechů

✓ 100 g feta

✓ ½ avokáda


Na marinádu:


✓ 2 lžíce medu

✓ ocet (já použila ořechový)

✓ olivový olej

✓ několik kapek citrónové šťávy

✓ sůl a pepř


 

cz-blog-letni-salat-s-granatovym-jablkem-img2

 


Příprava


Divokou rýži uvaříme podle pokynů na obalu. Ořechy zlehka osmahneme na pánvi. Dejte pozor, ať příliš neztmavnou. Špenát a rukolu omyjeme, odstraníme tvrdé stonky a přidáme do salátové misky. Avokádo nakrájíme na kostičky a feta sýr nahrubo rozdrolíme. Poté jemně nakrájíme cibuli a odstraníme semena z granátového jablka.


 

cz-blog-letni-salat-s-granatovym-jablkem-img3

 


Všechny ingredience přidáme do salátové misky s rukolou a špenátem. Nyní nám už chybí jen marináda. Smícháme med, ocet, olej s několika kapkami čerstvé citronové šťávy, pepř a sůl. Nejlepší je marinádu přidat do salátu těsně až před servírováním.


 

cz-blog-letni-salat-s-granatovym-jablkem-img4

 


Užívejte léto a salát!


Vyzkoušejte to!